Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Jag håller Användning av kakor
kart-och mättjänster
  • image
  • image
  • image

Byggutsättning

DSC 0038

 Med hög precision och proaktiv kommunikation hjälper vi till att driva ett byggprojekt framåt.


• Utsättning

Med hög precision och proaktiv kommunikation hjälper vi till att driva ett byggprojekt framåt. Vi jobbar med den senaste tekniska utrustningen och en passion för noggrannhet för att ni ska få den bästa kvaliteten. Varje markering görs med dedikation. I förberedelse inför varje utsättningstillfälle anpassar vi oss till ert ritningshanteringssystem och håller oss ständigt uppdaterade med proaktiv kommunikation. Vi kan hjälpa till med att anpassa ritningar till gällande koordinatsystem och plocka fram relevant information ur 3D eller 2D modeller. Det kan vara fördelaktigt att ha en mätningstekniker granska ritningar i god tid för att i förväg upptäcka eventuella kollisioner i underlagen och på så sätt spara både tid och pengar.


Inmätning och dokumentation

Lägeskontroll, kvalitetssäkring och systematisk lagring av all mätningsdata. Eftersom vi lagrar allt vi mäter så kan vi redovisa och spåra alla utsättningsarbeten. Varje lagrad punkt blir kopplad till ett fysiskt läge och en tidpunkt vilka sedan kan jämföras med bygghandlingar och påvisa avvikelser. Eftersom vi alltid granskar vårt eget arbete digitalt så får vi alltid en dubbelkontroll på kvaliteten.


Bruksnät

Innan första mätningen görs på ett bygge bör man skapa ett bruksnät. Montering av mätpunkter, inmätning och utjämning av koordinaterna runt bygget kan vi hjälpa till med. Ett bruksnät används för att etablera instrumentet i det gällande koordinatsystemet runt objektet. Om det ska utföras kontinuerliga mätningar så blir mätningarna mera konsekventa om man utgår från samma bruksnät vid varje mätningstillfälle.